El municipi

El municipi de Massanes, de 25,7 km², és força accidentat. Envoltat de boscos d’abundant vegetació, especialment el sector més septentrional, limitat amb la serra de Clarà.

S’estén a la vora esquerra de la Tordera i a la dreta del curs final de la riera de Santa Coloma. Limita amb els termes de Riudarenes (nord), Maçanet de la Selva (est), Fogars de la Selva (sud) i Hostalric i Sant Feliu de Buixalleu a (oest). Al centre del terme municipal hi ha el nucli urbà que, malgrat la crescuda dels anys 70 i 80, és de dimensions força reduïdes. La resta de la població està repartida pels quatre barris: Marquès, Cambrerol, Collformic i Rieral. Així com en petites urbanitzacions desenvolupades a la dècada dels 70 i 80 del segle XX. També ha desenvolupat, a prop d’Hostalric, un important polígon industrial.

El municipi gaudeix de clima mediterrani temperat i està situat a l’inici de la plana de la Selva, en els darrers estreps de la serralada del Montseny. Eclesiàsticament, pertany al Bisbat de Girona i a l’arxiprestat de la Selva.