Forn de Cal Ferrer
Antic forn de rajols.
Durant el segle XIX i principis de segle XX Massanes tenia en funcionament diversos forns de rajols com el Forn d’en Soler (Rajoleria de Dalt), Mas Martí (Rajoleria de Baix), Forn d’en Marquès, Can Torreies i el Forn del Rieral. Aquests subministraven teules i rajols als constructors de la comarca.
Al forn hi ha escrit un any, el 1860: aquest és un any important en la història de Massanes. La parròquia de Massanes formava part del districte municipal de Sant Feliu de Buixalleu, juntament amb les parròquies de Grions i Gaserans. A partir de l’1 de gener de 1860, Massanes pot separar-se de Sant Feliu de Buixalleu i formar un ajuntament propi. Aquest any la població de Massanes arriba al seu punt culminant, amb 1005 habitants.
Forn de Can Thos
Antic forn de rajols situat al barri del Rieral.
El forn va ser construït aprofitant el pendent del terreny al qual està adossat. Actualment, es conserven les dues boques del forn, amb els arcs escarsers fets de dues fileres de maons disposats en sardinell. Les cambres de cocció estan plenes de terra. La part superior del forn va ensorrar-se.
Forn d’en Soler
Antic forn de rajols situat a prop de Can Gabriel.
Es troba en una estructura de planta baixa amb coberta de teula àrab a dos vessants desiguals. Fa poc temps va ser ampliat. Té dues obertures en arc pla, una molt petita i una porta de garatge, amb llinda i brancals de maó vist. L’edificació està feta amb maons arrebossats.
Durant la Guerra Civil el forn va mantenir-se en funcionament.
© Alguna de la informació publicada ha estat extreta de l’Inventari de Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya. Podeu consultar més informació d’altres espais de Massanes al web de patrimoni arquitectònic.