Què és la Taula del Benestar i Comunitat de Massanes?

La Taula del Benestar i Comunitat a Massanes és un espai de trobada obert a la participació on es reuneixen tècniques de diferents àmbits (serveis socials, joventut i educació) que treballen al municipi, la regidoria de benestar social, joventut i participació, i la cooperativa Resilience Earth la qual està facilitant el  procés de participació ciutadana que l’Ajuntament va encetar  al Gener del 2021.

Aquesta diversitat de les participants ens permet compartir visions i experiències des de diferents punts de vista, i ens ajuda amb l’objectiu de detectar quines necessitats té la població i pensar com donar-hi resposta col·lectivament,  a través del treball en xarxa i del treball comunitari, donant valor als recursos que té el poble.

Actualment, des de la taula s’ha treballat en valorar i decidir quina pot ser la vinculació i l’aportació de les tècniques en la gestió del local social i en les diferents comissions o cercles de treball. I, s’està treballant en la preparació dels tallers finançats pels PDC (Plans de Desenvolupament Comunitari) per aquest any 2022.

Així mateix, també s’ha treballat en cercar quins recursos poden donar resposta a la necessitat de proporcionar eines d’educació emocional als infants, i s’està buscant com poder aprofitar-los al màxim.

La Taula compta amb el suport de l’Ajuntament i del programa Benestar i Comunitat, subvencionat per Dipsalut i gestionat conjuntament pel Consell Comarcal, Càritas i Creu Roja.